Olijven plukken

Door de uitbraak van corona begin 2020 is het snoeien van de olijfbomen erbij ingeschoten. We mochten immers niet onnodig naar buiten. We waren dus nieuwsgierig naar de groei van de olijven. Nou het waren er veel, en allemaal hoog in de bomen en dat wil je nu net met op tijd snoeien voorkomen. Hadden we voorgaande jaren hulp bij het plukken, in 2020 niet, weer vanwege alle reisbeperkingen en maatregelen i.v.m. corona. Dus dan maar met z’n tweeën….. dat was een hele klus. Twee weken lang iedere dag plukken resulteerde in 1400 kg olijven en 140 liter buitengewoon goede en lekkere olie.

2021 was niet zo’n best jaar voor de olijven. De vorst die er in april nog is geweest, heeft voor veel schade gezorgd. Met daar boven op de erg droge zomer zorgde voor een magere opbrengst. Maar gelukkig hadden we wel hulp bij het plukken.

In ons gastenboek lees je de reactie van de olijfplukkers van voorgaande jaren.

Als je in 2022 zin hebt om de handen uit de mouwen te steken in een actieve herfstvakantie?? Meld je aan voor de ‘olijfplukweek’, mogelijk vanaf 2 dagen/nachten.

Volledig verzorgd arrangement, verblijf op basis van een 2-4 persoonsappartement, inclusief alle maaltijden, excursie, olijven plukken, bezoek olijfoliemolen en natuurlijk een fles olijfolie.

Belangstelling?? Stuur een mail naar info@villaroccaccia.com onder vermelding olijven plukken en we sturen je alle benodigde info. Bellen kan ook +31(0)6 51 169830 .